Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki sobie w tym roku wymysliłam ;)) Przepis jest na dwa mazurki 10cm/35cm
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116164
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7923
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2990
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1465
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1269
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116164
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7923
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2990
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1465
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1269
Składniki
ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy na godzinke do lodówki. Ja zawsze zagniatam wylepiam blachę i wtedy wstawiam do lodówki ;)
odlewamy troche mleka i rozrabiamy w nim mąke z proszkiem budyniowym. Reszte mleka zagotowujemy, dodajemy wiórki kokosowe I gotujemy gęsty budyń. Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce budyniu.
dżem przekładamy do garnka, gdy są większe częsci rozdrabniamy blenderem, gotujemy na malym gazie ok 10 -15 minut. Ja dodałam jeszcze pod koniec gotowania pół galaretki bo chciałam mieć bardziej zwarty ale nie jest to konieczne
na ciasto kruche rozsmarowujemy krem kokosowy, na to dżem wiśniowy i dowolnie dekorujemy