Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
taki sobie w tym roku wymysliłam ;)) Przepis jest na dwa mazurki 10cm/35cm
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2545
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto i wstawiamy na godzinke do lodówki. Ja zawsze zagniatam wylepiam blachę i wtedy wstawiam do lodówki ;)
odlewamy troche mleka i rozrabiamy w nim mąke z proszkiem budyniowym. Reszte mleka zagotowujemy, dodajemy wiórki kokosowe I gotujemy gęsty budyń. Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce budyniu.
dżem przekładamy do garnka, gdy są większe częsci rozdrabniamy blenderem, gotujemy na malym gazie ok 10 -15 minut. Ja dodałam jeszcze pod koniec gotowania pół galaretki bo chciałam mieć bardziej zwarty ale nie jest to konieczne
na ciasto kruche rozsmarowujemy krem kokosowy, na to dżem wiśniowy i dowolnie dekorujemy