Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek ma kruchy, delikatny spód. Ciasto jest mało pracochłonne, a efektowne i smaczne.
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 53
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 53
Składniki
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Bakalie pokroić na drobne kawałki. Blaszkę o wymiarach około 23 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i przenieś do formy. Ubić pianę z białek i wymieszać ją z bakaliami. Ciasto posmarować powidłem, a następnie bakaliowym farszem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać nią wierzch mazurka. Ciasto piec 35-40 min w 180stopniach.
Polecam