Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek ma kruchy, delikatny spód. Ciasto jest mało pracochłonne, a efektowne i smaczne.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1824
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14486
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19561
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1824
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14486
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19561
Składniki
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Bakalie pokroić na drobne kawałki. Blaszkę o wymiarach około 23 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i przenieś do formy. Ubić pianę z białek i wymieszać ją z bakaliami. Ciasto posmarować powidłem, a następnie bakaliowym farszem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać nią wierzch mazurka. Ciasto piec 35-40 min w 180stopniach.
Polecam