Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek ma kruchy, delikatny spód. Ciasto jest mało pracochłonne, a efektowne i smaczne.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 101
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 43
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 101
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 108
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 983
Składniki
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Bakalie pokroić na drobne kawałki. Blaszkę o wymiarach około 23 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i przenieś do formy. Ubić pianę z białek i wymieszać ją z bakaliami. Ciasto posmarować powidłem, a następnie bakaliowym farszem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać nią wierzch mazurka. Ciasto piec 35-40 min w 180stopniach.
Polecam