Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek ma kruchy, delikatny spód. Ciasto jest mało pracochłonne, a efektowne i smaczne.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny. Bakalie pokroić na drobne kawałki. Blaszkę o wymiarach około 23 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i przenieś do formy. Ubić pianę z białek i wymieszać ją z bakaliami. Ciasto posmarować powidłem, a następnie bakaliowym farszem. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i posypać nią wierzch mazurka. Ciasto piec 35-40 min w 180stopniach.
Polecam