Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...szarlotka z tego przepisu wychodzi mega krucha i pyszna, a to dzięki dodaniu do ciasta smalcu, kto piekł te ciasteczka ze smalcem to wie jakie one są pyszne i kruche. Mąka krupczatka nie jest konieczna wtedy dodajemy po prostu 2,5 szkl mąki pszennej. Przepis na małą blaszkę 23x25cm
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10428
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4338
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423755
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10428
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4338
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423755
Składniki
Z mąk, masła, smalcu, żółtek oraz cukru zagniatamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części jedną mniejszą drugą większą; Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy razem z pozostałym cukrem, cynamonem oraz kardamonem.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy nim spód blachy u mnie 23x25cm, następnie podpiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.
Podpieczony spód posypujemy bułką tartą, wykładamy jabłka. Na wierzch ścieramy na tarce resztę ciasta i pieczemy jeszcze około 35 minut w 170st. Ciepłe ciasto posypujemy cukrem pudrem...