Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek wykonany od podstaw na spodzie biszkoptowym wykończony galaretką z dodatkiem owoców
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
SPÓD Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia Piec 30 minut w 180 stopniach
MASA SEROWA Jajka roztrzepać ze śmietaną.Zagotować Mleko i wlać Jajka, gotować na małym ogniu aż utworzy się twarożek. Przecedzić przez sito i ostudzić. 3/4 szklanki cukru zmiksować z masłem dodając powoli twarożek, Olejek arakowy i troszkę kwasku cytrynowego Gotową masę wykładamy na ostudzony biszkopt i wykładamy ulubione owoce
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ja biorę mniejszą ilość wody żeby galaretka sztywno trzymała się na cieście. Ostudzoną wylewamy na owoce i wkładamy do lodówki