Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek wykonany od podstaw na spodzie biszkoptowym wykończony galaretką z dodatkiem owoców
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 356
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1407
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 70
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 75
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 356
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 1407
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 70
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 75
Składniki
SPÓD Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia Piec 30 minut w 180 stopniach
MASA SEROWA Jajka roztrzepać ze śmietaną.Zagotować Mleko i wlać Jajka, gotować na małym ogniu aż utworzy się twarożek. Przecedzić przez sito i ostudzić. 3/4 szklanki cukru zmiksować z masłem dodając powoli twarożek, Olejek arakowy i troszkę kwasku cytrynowego Gotową masę wykładamy na ostudzony biszkopt i wykładamy ulubione owoce
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ja biorę mniejszą ilość wody żeby galaretka sztywno trzymała się na cieście. Ostudzoną wylewamy na owoce i wkładamy do lodówki