Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik bez miksera to pyszne ciasto na święta i inne okazje. Do środka można dodać pokrojone orzechy, czekoladę lub śliwki suszone.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13852
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 29
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10183
Szybka i smaczna
Odsłon: 13852
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 29
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10183
Składniki
Kefir podgrzej żeby był ciepły. Do jednej miski wsyp mąkę, przyprawę do piernika, kakao i sodę. Wymieszaj.
Do drugiej wbij jajka, dodaj cukier i ubij widelcem, następnie dodaj olej i kefir. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mokre składniki przelej do suchych. Całość dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu piernik możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać orzechami mielonymi.