Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik bez miksera to pyszne ciasto na święta i inne okazje. Do środka można dodać pokrojone orzechy, czekoladę lub śliwki suszone.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Składniki
Kefir podgrzej żeby był ciepły. Do jednej miski wsyp mąkę, przyprawę do piernika, kakao i sodę. Wymieszaj.
Do drugiej wbij jajka, dodaj cukier i ubij widelcem, następnie dodaj olej i kefir. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mokre składniki przelej do suchych. Całość dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu piernik możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać orzechami mielonymi.