Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki piernik bez miksera to pyszne ciasto na święta i inne okazje. Do środka można dodać pokrojone orzechy, czekoladę lub śliwki suszone.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12686
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4466
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12686
Składniki
Kefir podgrzej żeby był ciepły. Do jednej miski wsyp mąkę, przyprawę do piernika, kakao i sodę. Wymieszaj.
Do drugiej wbij jajka, dodaj cukier i ubij widelcem, następnie dodaj olej i kefir. Wszystko dokładnie wymieszaj. Mokre składniki przelej do suchych. Całość dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st. lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu piernik możesz posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać orzechami mielonymi.