Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pełne wiśni i migdałów ciasto....
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Mąkę wymieszać z mielonymi migdałami i proszkiem do pieczenia.
Masło ucierać z cukrem przez około 3-4 minuty na najwyższych obrotach miksera. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku.
Do masy maślanej wsypać suche składniki ciasta, dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 20x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto, wyrównać, posypać tartą bułką. Na wierzchu ułożyć wydrylowane wiśnie, posypać płatkami migdałowymi. Piec przez 45-50 minut.