Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące, chrupiące gofry z bitą śmietaną i truskawkami to idealny pomysł na pyszną kolację lub podwieczorek.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 51
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 881
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 51
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 881
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Mąkę pszenną i migdałową, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę.
Następnie do masy jajecznej ciągle miksując stopniowo wlewać mleko i olej.
Przesiać przygotowaną mąkę, zmiksować na małych obrotach.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, delikatnie wymieszać szpatułką. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor około 3-4 minuty.
Zimną śmietanę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder i ekstrakt waniliowy. Gofry podawać z bitą śmietaną i owocami.