Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto mojej cioci z Przemyśla.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 119
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31276
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 411
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 119
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31276
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 411
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, wstawić do lodówki na godzinę, po czym ciasto podzielić na trzy równe części, każdy oddzielnie rozwałkować na wielkość blaszki. Białka ubić z cukrem na sztywno, posmarować placki, a jeden posypać płatkami migdałowymi. Każdy placek upiec oddzielnie. Masło utrzeć z masą krówkową, przełożyć placki, placek z migdałami dajemy na samą górę. Bardzo polecam ten przepis. SMACZNEGO.