Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla Was ciekawy przepis na ciasto, które poprzez dodatek ekstraktu migdałowego, smakuje jak śląskie makrony z odpustu ️ Przepis dla cukrzyków, osób na diecie bezglutenowej, diecie ketogenicznej, LCHF oraz dla wszystkich tych, którzy cenią sobie prostotę i dobry smak w zdrowej, pysznej formie :) A może ktoś z Was przygotuje to ciacho na zbliżające się Święta? Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1518
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12167
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1518
Składniki
Jajka miksujemy z masłem i śmietanką, dodajemy suche składniki i mieszamy do połączenia. Przekładamy do foremki (u mnie 16x16 cm), posypujemy wierzch wiórkami wg uznania, pieczemy przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Makro 1 porcji (40g): 135 kcal Białka 3,7 g Tłuszcze 12,3 g Węglowodany 4 g Węglowodany netto 1,8 g