Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast jednej dużej babki piaskowej, postanowiliśmy upiec małe babeczki, które będą znakomitym uzupełnieniem święconki. Nie dość, że wyglądają przepięknie, to jeszcze smakują rewelacyjnie. Jedna babeczka to idealna porcja ciasta dla każdego. Co dodać do babeczek? Babeczki piaskowe z dodatkiem pasty waniliowej smakują fantastycznie. Jednak jeśli chcesz urozmaicić przepis, dodaj kawałki gorzkiej czekolady lub odrobinę soku z cytryny i pomarańczy. Możesz także do połowy ciasta wsypać kakao i upiec dwukolorowe babeczki. Co lepsze masło czy olej? Do ciasta na babeczki piaskowe zdecydowanie lepiej użyć masła niż oleju. Ten rodzaj tłuszczu sprawi, że nasze wypieki będą niesamowicie lekkie i zagwarantuje, że wyjdą sypkie, ale nie suche.
Foremki do mini babek
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 234
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 155
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 893
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 108
Polecam.
Odsłon: 234
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 155
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 893
Składniki
Białka oddziel od żółtek.
Obie mąki przesiej do miski wraz z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Masło utrzyj z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Następnie dodaj przesiane mąki i wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na samym końcu do masy wmieszaj ubite białka.
Gotowe ciasto przełóż do papilotek lub specjalnych foremek do mini babek muffinki. Piecz w 178 stopniach Celsjusza przez 20-25 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu udekoruj według uznania.