Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie tym razem w mini wersji. Ciasteczka są bardzo smaczne. Doskonale pasują do kawki czy też herbatki.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84877
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2194
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9776
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3517
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6879
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84877
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2194
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9776
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3517
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6879
Składniki
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić radełkiem na małe kwadraciki.
Obrać jabłka, pokroić na cząstki, włożyć do miski i posypać cukrem oraz cynamonem; wymieszać.
Kwadraciki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na każdy kwadracik położyć cząstkę jabłka obtoczoną w cukrze i cynamonie.
Zlepić ciasto w trójkąciki.
Każdy trójkącik naciąć radełkiem.
Ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na wierzchu poukładać kropelki czekolady.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut aż do zrumienienia.
Smacznego ! Z tej porcji ciasta wyszły 24 ciasteczka.