Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie tym razem w mini wersji. Ciasteczka są bardzo smaczne. Doskonale pasują do kawki czy też herbatki.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 33
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 37
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 43
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 63
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 33
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 37
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 43
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 63
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19651
Składniki
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić radełkiem na małe kwadraciki.
Obrać jabłka, pokroić na cząstki, włożyć do miski i posypać cukrem oraz cynamonem; wymieszać.
Kwadraciki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na każdy kwadracik położyć cząstkę jabłka obtoczoną w cukrze i cynamonie.
Zlepić ciasto w trójkąciki.
Każdy trójkącik naciąć radełkiem.
Ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na wierzchu poukładać kropelki czekolady.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut aż do zrumienienia.
Smacznego ! Z tej porcji ciasta wyszły 24 ciasteczka.