Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie tym razem w mini wersji. Ciasteczka są bardzo smaczne. Doskonale pasują do kawki czy też herbatki.
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 102
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 124
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1471
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 970
Wspaniały chleb bez mąki. Jedynie ziarna, twaróg i jajka.
Odsłon: 102
Bardzo smaczna pieczona papryka w oliwie, do sałatek jak również do bezpośred...
Odsłon: 124
Jeśli masz ochotę na szybki, a zarazem wyjątkowo pyszny deser, ten przepis je...
Odsłon: 1471
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 970
Składniki
Rozwinąć ciasto francuskie i pokroić radełkiem na małe kwadraciki.
Obrać jabłka, pokroić na cząstki, włożyć do miski i posypać cukrem oraz cynamonem; wymieszać.
Kwadraciki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na każdy kwadracik położyć cząstkę jabłka obtoczoną w cukrze i cynamonie.
Zlepić ciasto w trójkąciki.
Każdy trójkącik naciąć radełkiem.
Ponownie posmarować roztrzepanym jajkiem.
Na wierzchu poukładać kropelki czekolady.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut aż do zrumienienia.
Smacznego ! Z tej porcji ciasta wyszły 24 ciasteczka.