Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cronuty to smażone w głębokim tłuszczu pączki z dziurką zrobione z ciasta francusko drożdżowego, czyli takiego, z którego piecze się croisanty. Ja poszłam na skróty i upiekłam kółka z ciasta francuskiego w elektrycznej maszynce do donutów i oblałam polewą na bazie białej czekolady z dodatkiem świeżo wyciskanego soku z marchewki - wyszły przepyszne.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9179
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1892
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3931
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 345
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 199
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 233
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9179
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1892
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3931
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 345
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 199
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 233
Składniki
Polewa: Do rondelka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę mieszamy, aż składniki się połączą. Do polewy stopniowo wlewamy sok z marchewki. Zestawiamy z ognia do przestudzenia. Wykonanie cronutów: Z ciasta francuskiego wycinamy kółka. Układamy je na rozgrzanej płycie i pieczemy 2-3 minuty. Jeśli nie mamy takiej maszynki możemy upiec cronuty w piecyku, ale dodatkowo musimy wyciąć w środku każdego kółka małą dziurkę. W piecyku pieczemy około 8 minut w 200 stopniach C. Każdego cronuta zamaczamy w polewie i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz ozdabiamy cukrowymi motylkami.