Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cronuty to smażone w głębokim tłuszczu pączki z dziurką zrobione z ciasta francusko drożdżowego, czyli takiego, z którego piecze się croisanty. Ja poszłam na skróty i upiekłam kółka z ciasta francuskiego w elektrycznej maszynce do donutów i oblałam polewą na bazie białej czekolady z dodatkiem świeżo wyciskanego soku z marchewki - wyszły przepyszne.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17077
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 299
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 912
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7234
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8762
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17077
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 299
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 912
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7234
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8762
Składniki
Polewa: Do rondelka wlewamy śmietankę, kruszymy czekoladę mieszamy, aż składniki się połączą. Do polewy stopniowo wlewamy sok z marchewki. Zestawiamy z ognia do przestudzenia. Wykonanie cronutów: Z ciasta francuskiego wycinamy kółka. Układamy je na rozgrzanej płycie i pieczemy 2-3 minuty. Jeśli nie mamy takiej maszynki możemy upiec cronuty w piecyku, ale dodatkowo musimy wyciąć w środku każdego kółka małą dziurkę. W piecyku pieczemy około 8 minut w 200 stopniach C. Każdego cronuta zamaczamy w polewie i posypujemy posiekanymi pistacjami oraz ozdabiamy cukrowymi motylkami.