Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na ten dzień. Mini pączki. Bez nadzienia bardzo smaczne proste w przygotowaniu. Zrób je koniecznie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7954
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13737
Składniki
W miejsce umieszczam drożdże, 1 łyżkę cukru Oraz odrobinę ciepłego mleka. Całość bardzo dokładnie mieszam i odstawiam na około 10 min. Po tym czasie zaczyn Przekładam do miski i dodaje pozostałe składniki. Mąkę, żółtka wraz z jednym całym jajkiem, Pozostałe Ciepłe mleko, rozpuszczone masło oraz cukier wraz z jedną saszetkę cukru waniliowego. Ciasto najpierw mieszam łyżką a później wyrabiam robotem około 5 min. Odstawiam na 1 h do wyrośnięcia. Po tym czasie formuje malutkie kuleczki i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na koniec pączki posypuje cukrem puderem.