Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się tłusty czwartek a ja mam dziś dla Ciebie propozycje idealną na ten dzień. Mini pączki. Bez nadzienia bardzo smaczne proste w przygotowaniu. Zrób je koniecznie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
W miejsce umieszczam drożdże, 1 łyżkę cukru Oraz odrobinę ciepłego mleka. Całość bardzo dokładnie mieszam i odstawiam na około 10 min. Po tym czasie zaczyn Przekładam do miski i dodaje pozostałe składniki. Mąkę, żółtka wraz z jednym całym jajkiem, Pozostałe Ciepłe mleko, rozpuszczone masło oraz cukier wraz z jedną saszetkę cukru waniliowego. Ciasto najpierw mieszam łyżką a później wyrabiam robotem około 5 min. Odstawiam na 1 h do wyrośnięcia. Po tym czasie formuje malutkie kuleczki i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Na koniec pączki posypuje cukrem puderem.