Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini pączki serowe - proste i smaczne
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 347
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4928
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 112
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
W misce rozgniatamy ser za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca. Dodajemy pozostałe składniki: przesianą mąkę, jajka lub same żółtka, cukry, sodę, proszek do pieczenia, śmietanę oraz ocet. Zagniatamy ciasto. Wychodzi dość klejące. Ręce posypuje niewielką ilością mąki i formuje niewielkie kulki. ( Pamiętajcie, że urosną podczas pieczenia). Wrzucać kulki do rozgrzanego oleju i smażyć na średnim ogniu na złoty kolor ( Ogień nie może być zbyt mocny, gdyż pączki w środku mogą okazać się surowe). Gotowe wyjąć na ręcznik papierowy. Na koniec posypać cukrem pudrem lub lukrem. Smacznego! *szklanka 250 ml