Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą.
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1609
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 711
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 695
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 289
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1609
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 711
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 695
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 289
Składniki
Masło roztapiamy i studzimy. Herbatniki i wiórki kokosowe mielimy w malakserze i mieszamy z płynnym masłem do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy łyżkę masy i ubijamy.
Jajka ucieramy z cukrem i cukrem cytrynowym na puszystą masę. Dodajemy ser, budynie, wiórki kokosowe i sok z cytryny i dokładnie miksujemy. Ananasa kroimy w małą kosteczkę i mieszamy z masą. Masę przekładamy do foremek i wypełniamy je do pełna. Pieczemy w 170 stopniach przez 30 minut i studzimy.
Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki. Ananasa kroimy w małe kawałki i wkładamy na czubek każdego serniczka, posypujemy maczkiem tutti frutti i dekorujemy listkami świeżej mięty. Smacznego :)