Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i łatwe do przygotowania serniczki na zimno. Pyszny poczęstunek dla dzieci i dla dorosłych. Truskawki można zastąpić innymi owocami miękkimi.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12668
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12668
Składniki
Ciasto wyjąć z papieru i pokroić na 12 kwadratów. Włożyć do foremek muffinkowych tak, aby wszystkie rogi ciasta wychodziły z foremek. Nakłuć widelcem, na dno włożyć po 2-3 fasole, posmarować roztrzepanym z łyżeczką cukru waniliowego jajkiem.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Galaretkę rozpuścić w 100 ml wrzącej wody, ostudzić. Ser zmiksować ze śmietaną, cukrem pudrem i łyżeczką cukru wanilinowego. Dodać truskawki bez szypułek.
Wlać zimną galaretkę, powtórnie zmiksować ( w razie potrzeby dosłodzić).
Masą serową napełnić upieczone, zimne koszyczki, ozdobić malinami, schłodzić.