Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na deser z serków homogenizowanych. Takie mini serniczki na zimno. Serki możecie użyć o dowolnym smaku. Takie jakie lubicie. Wierzch możecie udekorować owocami i galaretką. Ja akurat, miałam ochotę na czekoladę, dlatego zrobiłam posypkę czekoladową. Wyszło pysznie. Spróbujcie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 363
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 363
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Zostawić do wystudzenia. Śmietankę ubić. Do ubitej śmietany dodać serki. Zmiksować do połączenia składników. Na koniec wlewać powoli tężejącą galaretkę, cały czas miksując. Gotową masę przełożyć do pucharków. Wstawić do lodówki, na około 2 godziny. Czekoladę utrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać wierzch deserów.