Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Mini szarlotki na cieście francuskim oblane pysznym lukrem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37152
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9210
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37152
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 380
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 131
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 362
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9210
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki a następnie wzdłuż na małe plasterki. Wkładamy do miski dodajemy cynamon, cukier oraz sok z cytryny. Następnie z ciasta francuskiego szklanką wycinamy koła (ja używałam średnicy 7 cm). Na każdym kółku układamy jabłka nakładamy drugim kołem - ściskami palcami brzegi a następnie widelce. Smarujemy każde ciasto jajkiem. Następnie pieczemy 15 min w temperaturze 200 stopni.
Kiedy ciastka przestygną dodajemy do szklanki cukier puder ok. pół szklanki i dwie łyżki wody, mieszamy. Jeśli lukier jest za gęsty dodajemy odrobinę wody, jeśli zbyt wodnisty dodajemy cukier puder.