Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Mini szarlotki na cieście francuskim oblane pysznym lukrem.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 308
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3167
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 31
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 152
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 308
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3167
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 31
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 152
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki a następnie wzdłuż na małe plasterki. Wkładamy do miski dodajemy cynamon, cukier oraz sok z cytryny. Następnie z ciasta francuskiego szklanką wycinamy koła (ja używałam średnicy 7 cm). Na każdym kółku układamy jabłka nakładamy drugim kołem - ściskami palcami brzegi a następnie widelce. Smarujemy każde ciasto jajkiem. Następnie pieczemy 15 min w temperaturze 200 stopni.
Kiedy ciastka przestygną dodajemy do szklanki cukier puder ok. pół szklanki i dwie łyżki wody, mieszamy. Jeśli lukier jest za gęsty dodajemy odrobinę wody, jeśli zbyt wodnisty dodajemy cukier puder.