Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio pogoda jest jaka, jest, a więc lato i jesień i tak na zmianę. A przy takiej pogodzie mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego w przygotowaniu. I tu z pomocą przyszło mi gotowe ciasto kruche. Pierwszy raz z niego skorzystałam, ale ogólnie jest fajne i nadaje się do wypieków. Dodałam jabłka i borówki, które świetnie pasują do tego typu deserów.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1470
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1470
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Schłodzone ciasto rozwinąć i wyciąć 4 kółka (moje foremki mają po 10 cm średnicy). Każdym kółkiem wylepić dno i boki foremek. Dno nakłuć widelcem. Jabłka pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Rozłożyć do foremek i na nich rozłożyć borówki. Resztę ciasta pokroić wałkiem-kratownicą do ciast i delikatnie rozłożyć kratki na wierzchu każdej foremki. Lekko docisnąć brzegi i oderwać nadmiar ciasta. Resztki ciasta szybko zagnieść i wyciąć małe kwiatuszki. Udekorować nimi brzegi tart. Wszystko posmarować rozmąconym jajkiem. Blaszki z tartami wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut. Upieczone tarty wyjąć z foremek i posypać cukrem pudrem.