Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini torcik Tiramisu zrobiony z podłużnych biszkoptów nasączonych kawą naturalną z amaretto, przełożonych kremem z mascarpone o smaku tiramisu, posypany kakao. Torcik składa się z trzech warstw. Prosty i szybki w przygotowaniu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Krem przygotowujemy w miseczce według instrukcji która jest na opakowaniu kremu. Na talerzyku na którym będziemy przygotowywać torcik układamy nasączone w kawie zmieszanej z amaretto biszkoptami. Na warstwę biszkoptów wykładamy krem tiramisu, posypujemy kakao. Nakładamy kolejną warstwę z nasączonych biszkoptów i wykładamy krem. Krem równo rozprowadzamy i posypujemy kakao. I w ten sam sposób nakładamy trzecią warstwę. Gotowy torcik wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy udekorować winogronem i listkami mięty i możemy konsumować. Torcik idealny jest do porannej lub popołudniowej kawy. Smacznego !!!