Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam miodowce, to ciasta które od zawsze kojarzyły mi się ze Świętami Bożego Narodzenia. Pyszne kruche placki w połączeniu z masą jabłkową zadowolą każdego!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115218
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7849
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1306
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115218
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7849
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2959
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1306
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Składniki na placki miodowe dokładnie połącz ze sobą. Zagnieć elastyczne ciasto. Podziel na dwie równe części. Każdą część wyłóż na blaszkę (25x36cm) i piecz w 195 stopniach C przez ok. 15-20 minut. Jabłka obierz i zetrzyj na grubych oczkach tarki. Wodę zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj jabłka. Gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut. Dodaj kaszę manną i masło. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Dodaj galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody. Wymieszaj. Wyłóż na jeden z upieczonych placków. Mleko zagotuj. Dodaj cukier, kaszę i wiórki kokosowe. Chwilę gotuj. Masło ucieraj mikserem, stopniowo dodawaj zimną masę kokosową. Wyłóż na jabłkową masę. Przykryj drugim plackiem. Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Polej wierzch ciasta. Ozdób wiórkami kokosowymi.