Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto z dodatkiem mleka w proszku. Dodatek śliwek i kruszonki podkreśla mleczny smak ciasta. Ciasto jest odpowiednio słodkie i wilgotne.
łyżka rózgowa lub widelec, blaszka 24x24 cm
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 344
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 702
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 206
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 344
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 702
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia lub sodę, cukier, mleko w proszku. Następnie dodajemy jajka ,rozpuszczone masło, jogurt naturalny i całość mieszamy łyżką lub widelcem do połączenia się składników. Najlepiej jest użyć do wymieszania łyżki rózgowej. Ciasto dzielimy na dwie równe części, do jednej z nich dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciasto ciemne, na wierzch jasne. Śliwki kroimy na dwie części, wyjmujemy pestki. Połówki śliwek układamy na jasnym cieście. Składniki kruszonki łączymy ze sobą tworząc rozkruszone ciasto. Przygotowaną kruszonkę układamy na śliwkach. Ciasto pieczemy 1 godzinę 190 stopniach do suchego patyczka. Upieczone możemy posypać cukrem pudrem.