Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny, pełen bakalii oraz smaczny. Mówię Wam że na jednym kawałku się nie skończy.
foremka keksowa , rondelek, papier do pieczenia,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5380
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1727
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5273
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1776
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Po rozpuszczeniu dodajemy cukier , ucieramy a następnie lekko studzimy. Dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą , całość dokładnie mieszamy dodając dużo różnych bakalii oraz obrane drobno posiekane orzechy włoskie. Po dokładnym wymieszaniu masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 55 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu keks oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy bakaliami.
Keks po upieczeniu.