Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny, pełen bakalii oraz smaczny. Mówię Wam że na jednym kawałku się nie skończy.
foremka keksowa , rondelek, papier do pieczenia,
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2776
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 467
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2776
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 467
Składniki
Masło lub margarynę rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Po rozpuszczeniu dodajemy cukier , ucieramy a następnie lekko studzimy. Dodajemy jajka i ponownie ucieramy. Do masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą , całość dokładnie mieszamy dodając dużo różnych bakalii oraz obrane drobno posiekane orzechy włoskie. Po dokładnym wymieszaniu masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 55 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu keks oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy bakaliami.
Keks po upieczeniu.