Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśnie w alkoholu i czekolada to jest dobre połączenie.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 15
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Dodawać po jednym żółtku i w dalszym ciągu miksować. Dodać olej i ocet. Dodać mieszankę mąki pszennej z budyniem, proszkiem do pieczenia, kakao. Delikatnie połączyć z masa jajeczną. Przełożyć do formy ( 23 x 23 cm) wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Wyjąć, wystudzić. Wystudzone ciasto włożyć ponownie do tortownicy. Nasączyć syropem z alkoholem. Śmietanę z cukrem zagotować. Dodać pokruszoną czekoladę i mieszać tak długo, aż czekolada się rozpuści. Wystudzić. Dodać masło roślinne i utrzeć mikserem krem. W trakcie ucierania dodać alkohol. Krem wyłożyć na ciasto. Na krem wyłożyć wiśnie. Lekko powciskać. Schłodzić w lodówce. Masło rozpuścić z cukrem, wodą i kakao. Podgrzewać ( nie gotować ) i mieszać, aż składniki się połączą i powstanie polewa czekoladowa. Wystudzoną masą czekoladową polać wierzch ciasta. Zdjąć obręcz tortownicy i udekorować ciasto wiśniami i miętą. Smacznego.