Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące morelami , rozpływające się w ustach.
tortownica o średnicy 24 cm, robot, blender, garnek
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8604
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7142
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4876
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327742
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8604
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7142
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4876
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327742
Składniki
Morele umyć , usunąć pestki , połowę zblendować. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone oraz zblendowane morele , wymieszać , wyłożyć na ciastka . Na wierzch ułożyć połówki moreli.
Galaretkę malinową rozpuścić w gorącej gotowanej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami czekoladowymi.
Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Kroić na porcje.