Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące morelami , rozpływające się w ustach.
tortownica o średnicy 24 cm, robot, blender, garnek
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5939
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 244
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5746
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 5939
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 244
Składniki
Morele umyć , usunąć pestki , połowę zblendować. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone oraz zblendowane morele , wymieszać , wyłożyć na ciastka . Na wierzch ułożyć połówki moreli.
Galaretkę malinową rozpuścić w gorącej gotowanej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami czekoladowymi.
Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Kroić na porcje.