Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące morelami , rozpływające się w ustach.
tortownica o średnicy 24 cm, robot, blender, garnek
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30652
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18513
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7072
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30652
Składniki
Morele umyć , usunąć pestki , połowę zblendować. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone oraz zblendowane morele , wymieszać , wyłożyć na ciastka . Na wierzch ułożyć połówki moreli.
Galaretkę malinową rozpuścić w gorącej gotowanej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami czekoladowymi.
Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Kroić na porcje.