Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące morelami , rozpływające się w ustach.
tortownica o średnicy 24 cm, robot, blender, garnek
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Morele umyć , usunąć pestki , połowę zblendować. Galaretki krystaliczne rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do zakrzepnięcia. Dno tortownicy wyłożyć ciastkami.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać ser mascarpone oraz zblendowane morele , wymieszać , wyłożyć na ciastka . Na wierzch ułożyć połówki moreli.
Galaretkę malinową rozpuścić w gorącej gotowanej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawić do zakrzepnięcia. Krzepnącą wylać na ciasto. Posypać wiórkami czekoladowymi.
Schłodzić w lodówce około 4 godzin. Kroić na porcje.