Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna piramida z ciasta jak na faworki - ilovebake.pl
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1111
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 788
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1111
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 394
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 788
Składniki
Całe jajka delikatnie rozbijamy trzepaczką. Następnie dodajemy do przesianej mąki i wyrabiamy ( użyłam na początku miksera z hakiem ) ok. pół godziny, aż ciasto będzie elastyczne i jednolite. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy na ok. 2-3 mm. następnie kroimy wzdłuż tworząc pasy i kroimy w poprzek, aby powstały kawałeczki ciasta. Smażymy na dosyć mocno rozgrzanym oleju, aż lekko się zezłocą. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Składniki na polewę podgrzewamy w garnuszku do połączenia. Paski ciasta układamy warstwami, każdą polewając delikatnie mieszanką miodowo-maślaną. Lekko obsypujemy makiem. Postępujemy tak dokładnie z każdą warstwą. Przygotowaną piramidę dekorujemy gdzieniegdzie żurawiną i zostawiamy do kilka godzin do zastygnięcia polewy.