Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna piramida z ciasta jak na faworki - ilovebake.pl
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15288
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5225
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9026
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15288
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5225
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9026
Składniki
Całe jajka delikatnie rozbijamy trzepaczką. Następnie dodajemy do przesianej mąki i wyrabiamy ( użyłam na początku miksera z hakiem ) ok. pół godziny, aż ciasto będzie elastyczne i jednolite. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy na ok. 2-3 mm. następnie kroimy wzdłuż tworząc pasy i kroimy w poprzek, aby powstały kawałeczki ciasta. Smażymy na dosyć mocno rozgrzanym oleju, aż lekko się zezłocą. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Składniki na polewę podgrzewamy w garnuszku do połączenia. Paski ciasta układamy warstwami, każdą polewając delikatnie mieszanką miodowo-maślaną. Lekko obsypujemy makiem. Postępujemy tak dokładnie z każdą warstwą. Przygotowaną piramidę dekorujemy gdzieniegdzie żurawiną i zostawiamy do kilka godzin do zastygnięcia polewy.