Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna piramida z ciasta jak na faworki - ilovebake.pl
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 336
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 557
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3647
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 101
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4882
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 336
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 557
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3647
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 101
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4882
Składniki
Całe jajka delikatnie rozbijamy trzepaczką. Następnie dodajemy do przesianej mąki i wyrabiamy ( użyłam na początku miksera z hakiem ) ok. pół godziny, aż ciasto będzie elastyczne i jednolite. Ciasto bardzo cienko rozwałkowujemy na ok. 2-3 mm. następnie kroimy wzdłuż tworząc pasy i kroimy w poprzek, aby powstały kawałeczki ciasta. Smażymy na dosyć mocno rozgrzanym oleju, aż lekko się zezłocą. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Składniki na polewę podgrzewamy w garnuszku do połączenia. Paski ciasta układamy warstwami, każdą polewając delikatnie mieszanką miodowo-maślaną. Lekko obsypujemy makiem. Postępujemy tak dokładnie z każdą warstwą. Przygotowaną piramidę dekorujemy gdzieniegdzie żurawiną i zostawiamy do kilka godzin do zastygnięcia polewy.