Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten deser tym wszystkim, którzy mają wątpliwości, czy dynia sprawdzi się jako słodka rozkosz ;)
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 827
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4269
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 827
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4269
Składniki
Dynię pokroić na mniejsze kawałki i rozgotować w łyżce wody. Następnie ostudzić i dokładnie zmiksować. Do stopionego i ostudzonego masła dodać brązowy cukier i jaj. Całość zmiksować. Następnie dodać ostudzoną dynię i wymieszać.
Potem mąkę i pozostałe suche składniki i ponownie całość wymieszać. Na koniec pokrojona w kostkę czekolada. Ciasto przekładamy do papilotek do 2/3 wysokości.
Pieczemy w temp. ok. 175 stopni przez 20-25 min. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!