Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam ten deser tym wszystkim, którzy mają wątpliwości, czy dynia sprawdzi się jako słodka rozkosz ;)
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2957
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2957
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Dynię pokroić na mniejsze kawałki i rozgotować w łyżce wody. Następnie ostudzić i dokładnie zmiksować. Do stopionego i ostudzonego masła dodać brązowy cukier i jaj. Całość zmiksować. Następnie dodać ostudzoną dynię i wymieszać.
Potem mąkę i pozostałe suche składniki i ponownie całość wymieszać. Na koniec pokrojona w kostkę czekolada. Ciasto przekładamy do papilotek do 2/3 wysokości.
Pieczemy w temp. ok. 175 stopni przez 20-25 min. Po ostudzeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!