Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 90
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5490
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3987
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 682
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 90
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5490
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3987
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 108
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 682
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać mleko, olej, mleko w proszku i całość wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, połączyć. Na końcu dodać pokrojoną w drobną kostkę białą czekoladę, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min. Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać ostudzone muffinki. Wierzch posypać cukierkami czekoladowymi. Smacznego!