Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki jak to muffinki szybko się robi i ładnie wyglądają. Tym razem w wersji Oreo; mocno kakaowe z śmietankowo-mlecznym kremem. Dla większego efektu „czarności” ciasta dodałam dwie pokruszone tabletki węgla ; ) oczywiście nie jest to konieczne…
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17678
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15341
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5680
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17678
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15341
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5680
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9077
Składniki
Wszystkie suche składniki, a więc mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą w misce. W drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki: jajka, mleko, olej .
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko, niedbale mieszamy. Ciasto wlewamy do papilotek lub foremek na muffiny i pieczemy w temp. 170°C przez 25 minut.
Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder, mleko w proszku i serek mascarpone. Przestudzone muffinki dekorujemy kremem, posypujemy okruszkami ciastek i ciasteczkiem Oreo