Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki jak to muffinki szybko się robi i ładnie wyglądają. Tym razem w wersji Oreo; mocno kakaowe z śmietankowo-mlecznym kremem. Dla większego efektu „czarności” ciasta dodałam dwie pokruszone tabletki węgla ; ) oczywiście nie jest to konieczne…
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3548
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14908
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3548
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14908
Składniki
Wszystkie suche składniki, a więc mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą w misce. W drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki: jajka, mleko, olej .
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko, niedbale mieszamy. Ciasto wlewamy do papilotek lub foremek na muffiny i pieczemy w temp. 170°C przez 25 minut.
Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder, mleko w proszku i serek mascarpone. Przestudzone muffinki dekorujemy kremem, posypujemy okruszkami ciastek i ciasteczkiem Oreo