Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki jak to muffinki szybko się robi i ładnie wyglądają. Tym razem w wersji Oreo; mocno kakaowe z śmietankowo-mlecznym kremem. Dla większego efektu „czarności” ciasta dodałam dwie pokruszone tabletki węgla ; ) oczywiście nie jest to konieczne…
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5942
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5942
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 713
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 804
Składniki
Wszystkie suche składniki, a więc mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao mieszamy ze sobą w misce. W drugim naczyniu mieszamy ze sobą mokre składniki: jajka, mleko, olej .
Mokre składniki wlewamy do suchych i szybko, niedbale mieszamy. Ciasto wlewamy do papilotek lub foremek na muffiny i pieczemy w temp. 170°C przez 25 minut.
Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder, mleko w proszku i serek mascarpone. Przestudzone muffinki dekorujemy kremem, posypujemy okruszkami ciastek i ciasteczkiem Oreo