Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki Serniczki - Izaura
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 263
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 340
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 146
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3838
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 263
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 340
Składniki
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko. Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką. W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników. Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym. Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!