Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki Serniczki - Izaura
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 42
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 458
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 42
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 458
Składniki
W misce mieszamy suche składniki na ciasto mąkę, kakao, cukier oraz proszek do pieczenia. w osobnej misce mieszamy mokre składniki na ciasto olej, jajko oraz mleko. Suche składniki łączymy ze sobą i mieszamy łyżką. W misce rozgniatamy twaróg widelcem, dodaje żółtko, cukier i mieszam do połączenia składników. Do każdej foremki nadkładam na dno niewielką ilość ciasta, tak aby przykryła dno, dodaje łyżkę przygotowanego twarogu i przykrywam ciastem kakaowym. Muffinki wkładam do nagrzanego piekarnika to temperatury 180 stopni na ok 25 minut. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam po przestudzonych babeczkach. Na koniec posypuje wiórkami kokosowymi. Smacznego!