Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki dzięki dodatkowi serka mascarpone są niesamowicie śmietankowe i po prostu rozpływają się w ustach. Dzięki niebanalnej dekoracji z pianek marshmallow mogą być ozdobą każdej imprezy.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6756
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6756
Składniki
Serek mascarpone ucieramy z cukrem i jajkami. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy je do masy serowej. Na koniec masę aromatyzujemy wodą pomarańczową. Masę przekładamy do papilotek i pieczemy około 25 minut w 180-190 stopniach C. Serek mascarpone delikatnie łączymy z rozpuszczoną czekoladą i skórką z owoców. Po wystudzeniu z babeczek ścinamy wierzchy i smarujemy kremem, ozdabiamy piankami oraz perełkami. Jeśli wolimy babeczki możemy ozdobić owocami np. borówkami lub malinami.