Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki przepis na szybkie i niesamowicie smaczne muffinki z marchewką i pestkami dyni. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki w misce, przelać ciasto do foremek i upiec. Gotowe muffinki warto ozdobić gorzką czekoladą lub inną ulubioną polewą. Tak przygotowany deser z pewnością skusi każdego łakomczucha. Przepis pochodzi z 502. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4063
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2077
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4063
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4064
Składniki
Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować. Posłodzić cukrem trzcinowym i jeszcze raz zmiksować. Dodać cukier z wanilią. Wymieszać robotem. Po jednym wybić jajka i zmiksować. Przyprawić cynamonem. Wsypać mąkę i sodę. Dorzucić marchewki starte na jarzynowych oczkach. Dodać skórkę z pomarańczy i prażone pestki dyni. Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki (do ⅔ wysokości). Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i udekorować roztopioną czekoladą.