Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymysliłam bardzo smaczne i aromatyczne mufinki, w których są listki miety.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16701
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 390
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 469
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16701
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 390
Składniki
Listki mięty siekamy na drobno i wsypujemy do oleju. Trzymałam w oleju godzinę. Następnie wszystkie składniki wraz z olejem i miętą umieściłam w misce.( oprócz czekolady ) Zmiksowałam. Piekłam w 170* przez 20 minut. Gdy mufinki były ciepłe, na każdej umieszczałam po kostce czekolady i gdy zmiękła rozsmarowałam łyżeczką. Udekorowałam mietą i nagietkiem. Z podanych proporcji wyszło mi 12 mufinek