Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek błyskawiczny
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11647
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać za pomocą miksera. Następnie wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w 180C bez termoobiegu, góra-dół przez ok 1 godzinę. A w zależności od piekarnika ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Polewa: 100g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki 30% 2-3 garści wiórków kokosowych Czekoladę polączyć ze śmietanką, można to zrobić w garnuszku podgrzewając na małym ogniu lub w mikrofali. Gdy polewa będzie jednolita, jeszcze cieplą rozprowadzamy po upieczonym i wystudzonym cieście. Na koniec całe ciasto opruszyłam wiórkami kokosowymi. Smacznego!