Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek błyskawiczny
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2246
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 2246
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać za pomocą miksera. Następnie wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem i piec w 180C bez termoobiegu, góra-dół przez ok 1 godzinę. A w zależności od piekarnika ciasto pieczemy do tzw. suchego patyczka. Polewa: 100g czekolady mlecznej 100 ml śmietanki 30% 2-3 garści wiórków kokosowych Czekoladę polączyć ze śmietanką, można to zrobić w garnuszku podgrzewając na małym ogniu lub w mikrofali. Gdy polewa będzie jednolita, jeszcze cieplą rozprowadzamy po upieczonym i wystudzonym cieście. Na koniec całe ciasto opruszyłam wiórkami kokosowymi. Smacznego!