Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłem klasyczny murzynek wystylizować na babkę. Zamiast zwykłej foremki użyłem formy na babkę, a zamiast ciemnej polewy dałem białą czekoladę.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3928
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 559
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 95
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3928
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 559
Składniki
Jajko zmiksowałem z cukrem, olejem i kakao. Następnie powoli dodawałem mąkę i mleko. Mieszając wsypałem proszek, sodę oraz szczyptę soli. Na koniec dodałem dżem - miałem otwarty truskawkowy więc taki wrzuciłem.
Foremkę wysmarowałem margaryną i wysypałem otrębami. Piekłem 40 minut z termoobiegiem w 180 stopniach. Studziłem w foremce, dzięki temu ciasto nie opadnie i zimne jest łatwiej wyjąć.
Ostudzone polałem polewą z białej czekolady i posypałem orzechami włoskimi.
Polewa: 1 tabliczka białej czekolady 1 łyżeczka masła 1 łyżka mleka Czekoladę rozpuściłem na parze, dodałem mleko i masło. Gorącą polewą polałem zimne ciasto i posypałem orzechami.