Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki i wilgotny murzynek z dodatkiem nutelli. Jest pyszny i bardzo ładnie się prezentuje.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 744
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 356
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 744
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 356
Składniki
Margarynę, cukier, kakao, nutellę i wodę doprowadzić do wrzenia, co jakiś czas mieszając. Wyłączyć gaz. Odlać pół szklanki masy, na polewę. Do wystudzonej masy, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować do połączenia składników. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta. Zmiksować, tylko chwile na najniższych obrotach miksera. Ciasto przełożyć do tortownicy, wysmarowanej margaryną i posypanej bułka tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 1 godzinę.
Po wystudzeniu, ściąć górę ciasta. Ścięte ciasto, pokruszyć. Wierzch murzynka, posmarować odlaną wcześniej polewą i posypać pokruszonym ciastem. Lekko docisnąć.