Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie musi być ciasto. Murzynek z orzechami- klasyka, która nigdy się nie znudzi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1154
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4516
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Do garnuszka włożyć masło, wlać mleko, cukier i kakao, wymieszać. Zagotować, wystudzić. Do przestudzonej masy przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łyżką, dodać dżem. Białka ubić na puszystą masę, na koniec wmiksować żółtka. Masę jajeczną delikatnie połączyć z masą kakaową. Dodać pokrojone orzechy.
Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 175 st. piekarnika i piec do suchego patyczka (ok.50 minut). Ciasto posypać cukrem pudrem.