Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki murzynek z dodatkiem wiórków kokosowych na maślance bez jajek.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 85
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy kakao i wiórki kokosowe. Mieszamy do połączenia.
Maślankę lub kefir łączymy z olejem i dokładnie mieszamy na koniec dodając dżem i dosładzając wedle uznania.
Mokre składniki łączymy z suchymi i dokładnie miksujemy. Formę do pieczenia (mała keksówka) wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 30 minut.