Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora na truskawki . Ciasto lekkie , latwe.Uda sięnawet początkującej gospodyni.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93622
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2661
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3498
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93622
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2661
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3498
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2266
Składniki
Żelatynę rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody. Ostudzić.
Śmietankę ubiić z cukrem.Wymieszać z żelatyną i ubijać ok.2 min.
Odłożyć 4 łyżki śmietanki, a pozostałą podzielić na 2 porcje.
Na jeden biszkopt wyłożyć połowę śmietanki. Ułożyć truskawki, przykryć pozostałą śmietanką, a następnie drubim biszkoptem,
Wierzch posmarować 4 łyżkami odłożonej śmietanki.
Galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić i gdy zacznie lekko gęstnieć oblać nią mus. Mus schłodzić Na mus mnżna jeszcze ułożyć truskawki i dopiero zalać galaretką.