Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję łatwe, proste w przygotowaniu koszyczki. Koszyczki możemy nadziewać różnego rodzaju kremami i owocami sezonowymi. Ja koszyczki napełniłam kremem śmietankowym z mascarpone oraz jagodami. Koszyczki takie można nadziewać różnymi sałatami, bitą śmietaną z owocami jak również napełniać je twarożkiem. Polecam.
garnek, mikser , trzepaczka rózgowa, chochla,
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 544
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16811
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 575
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 544
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16811
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 575
Składniki
Żółtka rozmieszać ze śmietaną,rozprowadzić mlekiem.
Dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową na gładką masę.
Dodać mąkę,szczyptę soli i mikserem wymieszać ciasto (ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego).
W wyższym garnuszku zagrzać olej,włożyć chochlę aby się rozgrzała.
Następnie gorącą włożyć do ciasta uważając aby ciasto nie dostało się do łyżki. Oblepioną ciastem łyżkę natychmiast zanurzać w gorącym oleju, po chwili wyjąć odsączyć i zdjąć koszyczek.
Gotowe koszyczki po wystudzeniu napełniam kremem śmietankowym z mascarpone i owocami. Krem śmietankowy z mascarpone; Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodać śmietan fix. Część ubitej śmietany połączyć z serkiem mascarpone a następnie delikatnie połączyć z pozostałą śmietaną.