Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję łatwe, proste w przygotowaniu koszyczki. Koszyczki możemy nadziewać różnego rodzaju kremami i owocami sezonowymi. Ja koszyczki napełniłam kremem śmietankowym z mascarpone oraz jagodami. Koszyczki takie można nadziewać różnymi sałatami, bitą śmietaną z owocami jak również napełniać je twarożkiem. Polecam.
garnek, mikser , trzepaczka rózgowa, chochla,
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 87
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 77
Składniki
Żółtka rozmieszać ze śmietaną,rozprowadzić mlekiem.
Dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową na gładką masę.
Dodać mąkę,szczyptę soli i mikserem wymieszać ciasto (ciasto powinno być gęściejsze od naleśnikowego).
W wyższym garnuszku zagrzać olej,włożyć chochlę aby się rozgrzała.
Następnie gorącą włożyć do ciasta uważając aby ciasto nie dostało się do łyżki. Oblepioną ciastem łyżkę natychmiast zanurzać w gorącym oleju, po chwili wyjąć odsączyć i zdjąć koszyczek.
Gotowe koszyczki po wystudzeniu napełniam kremem śmietankowym z mascarpone i owocami. Krem śmietankowy z mascarpone; Dobrze schłodzoną kremówkę ubić z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodać śmietan fix. Część ubitej śmietany połączyć z serkiem mascarpone a następnie delikatnie połączyć z pozostałą śmietaną.