Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Karpatka z pożółkłych kartek. Przepis mam od 44 lat i zawsze doskonale wychodzi.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Blacha okrągła 23 cm. Ja użyłam starego prodiża. Ciasto parzone. 1 szklankę zimnej wody wlać do naczynia, włożyć margarynę. Zagotować dodać przesianą mąkę i intensywnie mieszać. Wystudzić, mieszając. Potem do masy dodawać po jednym jajku, dokładnie ucierając mikserem. Otrzymaną masę podzielić na dwie części. Każdą piec w 200 C około 35 minut. Wystudzić.
Krem W szklance mleka ugotować budyń, wystudzić mieszając. Miękkie masło utrzeć dodając żółtka, cukier puder, ugotowany budyń, zapach cytrynowy i sok z cytryny do smaku. Wszystko dobrze wymieszać. Na pierwszy przestudzony placek nałożyć krem, przykryć drugim plackiem. Schłodzić w lodówce. Można posypać cukrem pudrem.