Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupkie na zewnątrz, aksamitne w środku i mocno czekoladowe – takie właśnie powinno być najlepsze brownie. Poznaj ten prosty przepis!
Wymiary: forma ok. 20 x 20 cm.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11463
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12010
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2202
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11463
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1226
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12010
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2202
Składniki
Pokrój masło na mniejsze kawałki. Umieść je w rondelku i zacznij grzać na małym ogniu. Czekoladę połam na kawałki. Dodaj ją do masła, mieszaj całość aż się rozpuści. Odstaw.
Do miski wsyp mąkę i kakao. Zamieszaj. W drugiej misce zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Może to potrwać kilka minut.
Do masy jajecznej dodaj ostudzoną rozpuszczoną w maśle czekoladę. Zmiksuj krótko albo wymieszaj dobrze szpatułką. Następnie partiami dodawaj produkty sypkie, miksując na niskich obrotach, aby nie było grudek.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Małą formę kwadratową wyłóż papierem do pieczenia (np. o wymiarach 20 × 20). Wlej masę. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 30-35 minut.