Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupkie na zewnątrz, aksamitne w środku i mocno czekoladowe – takie właśnie powinno być najlepsze brownie. Poznaj ten prosty przepis!
Wymiary: forma ok. 20 x 20 cm.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 377
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 118
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 667
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 186
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16134
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 377
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 118
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 667
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 186
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16134
Składniki
Pokrój masło na mniejsze kawałki. Umieść je w rondelku i zacznij grzać na małym ogniu. Czekoladę połam na kawałki. Dodaj ją do masła, mieszaj całość aż się rozpuści. Odstaw.
Do miski wsyp mąkę i kakao. Zamieszaj. W drugiej misce zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Może to potrwać kilka minut.
Do masy jajecznej dodaj ostudzoną rozpuszczoną w maśle czekoladę. Zmiksuj krótko albo wymieszaj dobrze szpatułką. Następnie partiami dodawaj produkty sypkie, miksując na niskich obrotach, aby nie było grudek.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Małą formę kwadratową wyłóż papierem do pieczenia (np. o wymiarach 20 × 20). Wlej masę. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 30-35 minut.