Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupkie na zewnątrz, aksamitne w środku i mocno czekoladowe – takie właśnie powinno być najlepsze brownie. Poznaj ten prosty przepis!
Wymiary: forma ok. 20 x 20 cm.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1656
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18582
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6219
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1120
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1656
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18582
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6219
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1120
Składniki
Pokrój masło na mniejsze kawałki. Umieść je w rondelku i zacznij grzać na małym ogniu. Czekoladę połam na kawałki. Dodaj ją do masła, mieszaj całość aż się rozpuści. Odstaw.
Do miski wsyp mąkę i kakao. Zamieszaj. W drugiej misce zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę. Może to potrwać kilka minut.
Do masy jajecznej dodaj ostudzoną rozpuszczoną w maśle czekoladę. Zmiksuj krótko albo wymieszaj dobrze szpatułką. Następnie partiami dodawaj produkty sypkie, miksując na niskich obrotach, aby nie było grudek.
Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Małą formę kwadratową wyłóż papierem do pieczenia (np. o wymiarach 20 × 20). Wlej masę. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 30-35 minut.