Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mokry i słodki keks bez użycia jajek i masła, bazujący na samych zdrowych produktach. Smak petarda!! Polecam
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2685
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 508
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 171
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 454
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 196
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 128
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2685
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 508
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 171
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 454
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 196
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 128
Składniki
Wszystkie bakalie (osobno) zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 10 min i odcedzamy na sitko, a następnie siekamy drobno. Orzechy również siekamy. Jabłka i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy miód, sok z cytryny i odstawiamy na 30 min.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika.
Do melaksera wrzucamy masę bakaliową i zaczynamy miksować, stopniowo dodając mąkę. Po dodaniu połowy mąki wlewamy wodę i dalej miksujemy, stopniowo dosypując. Masa będzie ciężka i dość gęsta.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy 60 min w 170 stopniach do suchego patyczka.