Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mokry i słodki keks bez użycia jajek i masła, bazujący na samych zdrowych produktach. Smak petarda!! Polecam
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 874
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7797
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 160
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 155
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 874
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7797
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 160
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 155
Składniki
Wszystkie bakalie (osobno) zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 10 min i odcedzamy na sitko, a następnie siekamy drobno. Orzechy również siekamy. Jabłka i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy miód, sok z cytryny i odstawiamy na 30 min.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia, sodą i przyprawą do piernika.
Do melaksera wrzucamy masę bakaliową i zaczynamy miksować, stopniowo dodając mąkę. Po dodaniu połowy mąki wlewamy wodę i dalej miksujemy, stopniowo dosypując. Masa będzie ciężka i dość gęsta.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Pieczemy 60 min w 170 stopniach do suchego patyczka.