Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 183
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 400
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 209
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 183
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 400
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 209
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, wbić jajka, dodać kakao, dżem i dokładnie połączyć ze sobą składniki. Dodać przesianą mąkę i sodą rozpuszczoną w mleku. Zmiksować. Piec przez 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Polewa: Masło roztopić w rondelku, następnie dodać do niego przesiany cukier puder, kakao i mleko. Wymieszać trzepaczką. Na przestudzone ciasto polać polewę. Odstawić do zastygnięcia.