Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie lubi rabarbaru - zwłaszcza w połączeniu ze słodziutkim, kruchym ciastem? Na jeden kawałeczek każdy się skusi, ale jak gdy spróbujecie ciasta z tego przepisu, nie będzie łatwo się powstrzymać się przed zjedzeniem kolejnych kawałków. Oto przepis na najpyszniejsze cisto z rabarbarem.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1535
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 127
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1535
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 127
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i startą skórką cytryny, którą wcześniej wyparz. Dodaj pokrojone w kostkę masło. Ugnieć dobrze ciasto i włóż je na godzinę do lodówki.
Rabarbar umyj, osusz, pokrój na 2-3 cm kawałki, posyp cukrem i odstaw.
Przygotuj kruszonkę - roztopione i ostudzone masło połącz z mąką, zmielonymi migdałami, cukrem i cukrem z wanilią. Zagnieć ciasto.
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wyciągnij ciasto z lodówki, rozwałkuj je i włóż do tortownicy tak, by boki tortownicy (do 3/4 wysokości) również były nim pokryte. Na ciasto posyp trochę bułki tartej. Odlej sok, który puścił rabarbar i wyłóż go na ciasto. Na wierzch rabarbaru posyp kruszonkę.
Ciasto włóż do rozgrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz ok. godziny.