Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na popołudniowy wieczór przygotowałam zamiast ciasta taki oto deser naleśnikowy. Prosty i bardzo smaczny. Polecam
mikser, miska, patelnia, łyżka,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5825
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1292
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5825
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8830
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Składniki
Mąkę wymieszać z jajkami, solą oraz mlekiem na gładkie jednolite ciasto. Ciasto odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Następnie na patelni roztopić niewielką ilość masła wlać porcję ciasta naleśnikowego i smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Smażyć na jasno - złoty kolor. Czynność powtarzać do zużycia całego ciasta. Naleśniki po usmażeniu można przekładać czym kto lubi. Moje są ze śmietaną z mascarpone i owocami. Przygotowanie śmietany; Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, następnie połączyć z serkiem mascarpone. Śmietanę rozkładać z jednej części naleśnika, ułożyć kilka borówek, winogron i kilka plasterków banana. Zakryć druga częścią . Obok ułożyć jeszcze po trochę owoców. Smacznego
Druga wersja to śmietanę rozłożyć na całym naleśniku i ułożyć owoce według uznania.