Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby naleśniki nam się nie "przejadły" warto czasem coś pokombinować i z ich wyglądem i z nadzieniem ;)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12688
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4467
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5901
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1359
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12688
Składniki
Z podanych składników oprócz czekolady przygotować ciasto naleśnikowe. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Cukier roztopić na patelni, następnie dodać pokrojone w kostkę jabłka i przez ok. 10 min je karmelizować. Serek mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, a do rozpuszczonej czekolady dodać kilka łyżek ciasta naleśnikowego i wymieszać. Na rozgrzany olej najpierw wylać ciasto naleśnikowe, a następnie zrobić wzorek ciastem czekoladowym.
Smażyć z obu stron na złoty kolor, a następnie posmarować serkiem mascarpone i wyłożyć jabłka.
Naleśniki złożyć np. w trójkąt i się zjadać... Smacznego!