Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne, szybkie i mega proste. Idealne dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni :) Jest tak pyszne, że chciało by się zjeść je od razu, jednak najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 217
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 217
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 111
Składniki
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Żółtka roztrzepać, połączyć z resztą mleka, budyniem i mąką. Kiedy mleko będzie się gotować, wlać masę mączną, dynamicznie mieszać, by nie było grudek. Chwilę pogotować, aż masa zgęstnieje. Następnie masę odstawić do lekkiego przestygnięcia - od czasu do czasu mieszać. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach około 20x30cm ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka wylać letnią masę budyniową. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę z krakersów. Całość zostawić do całkowitego ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, posypać po wierzchu cukrem pudrem.