Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto smaczne, szybkie i mega proste. Idealne dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni :) Jest tak pyszne, że chciało by się zjeść je od razu, jednak najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 70
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 482
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 70
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 482
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1394
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1873
Składniki
4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Żółtka roztrzepać, połączyć z resztą mleka, budyniem i mąką. Kiedy mleko będzie się gotować, wlać masę mączną, dynamicznie mieszać, by nie było grudek. Chwilę pogotować, aż masa zgęstnieje. Następnie masę odstawić do lekkiego przestygnięcia - od czasu do czasu mieszać. Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach około 20x30cm ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka wylać letnią masę budyniową. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę z krakersów. Całość zostawić do całkowitego ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, posypać po wierzchu cukrem pudrem.