Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik z jabłkami- smak sera a nie ma go w nim...polecam sernik taki na niby!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniećmy ciasto kruche. Wyłóżmy ją na blachę o wymiarze 25/36. Warstwa ze śmietany: Białka ubijmy z cukrami na sztywną pianę wlejmy żółtka zmieszajmy. Wsypmy budyń i śmietanę wymieszajmy łyżką. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wyłóżmy na ciasto. Pieczmy godzinę w 180 stopniach.
Kokos: Białka wraz z cukrem ubijmy na sztywną pianą i zmieszajmy z kakao i wiórkami. Wyłóżmy na ciasto chwilę przed wyciągnięciem z piekarnika i zapieczmy.