Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis sciągnięty z internetu , ale już przeze mnie sprawdzony , godny polecenia ja pierniczę , jakie dobre!!!!!!!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche dodając tyle śmietany , żeby dało się go szybko wyrobic. 2/3 części rozwałkować na dno dużej blachy i ponakłuwać - wstawić do lodówki, 1/3 części zamrozić ( ok 1 godz). Jabłka obrać , pokroić na cienkie plastry , ułożyć na cieście w foremce , posypać cynamonem i zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażalnika. Wstawić do pieca -200 st na ok. 20 minut. Ubić pianę z białek , usztywnić ją cukrem (zwykłym i waniliowym). Do sztywnej piany wmieszać skórkę cytrynową.Całość rozłożyć na podpieczonym cieście. Piec jeszcze ok 15 min. w tem 180 st., potem zmniejszyć do 150 st. i piec jeszcze 20 minut przy uchylonym piekarniku. Po tym czasie wyłączyć dopływ ciepła, zostawić ciasto do ostudzenia w piecu z uchylonymi drzwiczkami.