Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis sciągnięty z internetu , ale już przeze mnie sprawdzony , godny polecenia ja pierniczę , jakie dobre!!!!!!!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche dodając tyle śmietany , żeby dało się go szybko wyrobic. 2/3 części rozwałkować na dno dużej blachy i ponakłuwać - wstawić do lodówki, 1/3 części zamrozić ( ok 1 godz). Jabłka obrać , pokroić na cienkie plastry , ułożyć na cieście w foremce , posypać cynamonem i zetrzeć na wierzch ciasto z zamrażalnika. Wstawić do pieca -200 st na ok. 20 minut. Ubić pianę z białek , usztywnić ją cukrem (zwykłym i waniliowym). Do sztywnej piany wmieszać skórkę cytrynową.Całość rozłożyć na podpieczonym cieście. Piec jeszcze ok 15 min. w tem 180 st., potem zmniejszyć do 150 st. i piec jeszcze 20 minut przy uchylonym piekarniku. Po tym czasie wyłączyć dopływ ciepła, zostawić ciasto do ostudzenia w piecu z uchylonymi drzwiczkami.